ФОТОЧУТЛИВІ ПРОВІДНІ МАТЕРІАЛИ ДЛЯ СТВОРЕННЯ УПОРЯДКОВАНИХ НАНООБ’ЄКТІВ ЗА ДОПОМОГОЮ ТЕМПЛАТІВ - Заболотний, М.А.; Асламова, Л.І.; Гринько, Д.О.; Колесніченко, А.А.; Мартинчук, В.Є.; Сезоненко, А.Ю.; Писаревський, Б.Ю.; Ромашкіна, М.Ю.; Барабаш, М.Ю. (Нові матеріали і технології в машинобудуванні (Праці Міжнародної науково-технічної конференції), 2024)
Метою роботи є дослідження властивостей аморфних молекулярних напівпровідників, які використовуються для створення упорядкованих нанооб’єктів за допомогою темплатів. Світлочутливі АМН, на основі карбазолвмісних полімерів, мають високу чутливість та роздільну здатність, що робить їх перспективними для мікроелектроніки. У роботі аналізуються механізми термалізації носіїв заряду, квантовий вихід фотогенерації, а також електрофізичні властивості. Використано метод термостимульованої деполяризації для вивчення кінетики електричних процесів. Досліджено залежність квантового виходу фотогенерації від довжини хвилі збуджуючого світла, що дозволило уточнити модель термалізації носіїв заряду.